7 de abril de 2014

La Volta a Catalunya

Si ens imaginem Catalunya com un triangle, el costat Nord serien els Pirineus, el costat Est la mar Mediterrània i el costat Oest, els límits amb el país valencià i Aragó. Aquesta imatge ens serveix per visualitzar Catalunya, conformada per tres costats, els Pirineus, la costa Mediterrània i la part de Ponent.

La travessa es donarà inici al passeig marítim de l’Hospitalet de l’Infant, realitzant una Volta fent el moviment de les agulles d’un rellotge, i retornant al punt de sortida després de 15 dies si tot va com s’espera i si les condicions meteorològiques ho permeten.

Cal dir, que seguirem sempre els recorreguts que circulen pels GR’s o PR’s, en el cas de la Mediterrània GR 92, la part dels Pirineus GR 11 i la part de Ponent, utilitzant GR’s i PR’s passant per les comarques catalanes del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Segrià, la Noguera, el Pallars Jussà i la Ribagorça. 
Per recórrer la part més dura del recorregut, la zona dels Pirineus seguirem la Transpirinenca Axial que surfeja la carena fronterera entre França i Espanya. Fuig de l’asfalt però alhora apareix un recorregut abrupte i vertical. Visita espais plens de natura de les comarques de la Vall d’Aran  el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà.
Aquesta part exigeix un bon estat de forma físic i sacrifici. En aquest cas, seguirem una ruta alternativa, que permet escurçar temps, i no és una altra que l'anomenada Clàssica, que enllaça Pont de Suert fins al Cap de Creus. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario