27 de agosto de 2015

VANDEKAMES....moltes hores de treball!!!

Crònica d'un corredor popular: La Vandekames....més que una cursa!!!

Després d'uns dies reflexionant...Sol tinc paraules d'aigraïment a tots aquells que han confiat en aquest esdeveniment...la millor paraula que descriu lo viscut és: "gràcies"...a tota aquella gent que ha donat el suport, ànims i col•laboració perquè Vandekames 2015 fos un èxit!!!


Vandekames s'ha fet gran i ha anat creixent gràcies a vosaltres, perquè la salsa de les curses son els corredors, sense vosaltres les curses no existirien i no podríem descriure el que són i com et fan sentir!!!!

La Vandekames portava molts mesos funcionant, hores i hores de dedicació, també mals de cap...no us ho podeu imaginar...i crec que la major satisfacció per nosaltres és que la cosa surti bé, que la gent arribi amb una rialla d'orella a orella, que s'ho passi bé i gaudeixi d'un dia de muntanya...això sumat "a un tornaré"...és el millor premi!!!

Aquest cop estava darrera, i la veritat que es fa difíl veure com es fa la 1ra Edició Ultra Vandekames i no poder participar-hi!!!
Però també us puc dir que vaig xalar com un crio. Tot i estar tocat per una picada, vaig intentar seguir tota l'Ultra, veient com anaven passant els "guerrers" que m'anaven explicant sensacions, vivències i anècdotes que els hi anaven passant, ja us ho dic és fa difícil però molt satisfet d'haver - ho pogut viure in situ!!

Tot començava a les 0:00 hores del divendres, amb grallers i capgrossos a la plaça del poble de Vandellòs...després apagada de llums i encesa de torxes i per començar AC/DC....impressionant sortida!!!!
Estava revisant material obligatori quant vaig estar a punt de sortir de calaix i marxar amb els Ultreros. .. Però aquest finde tocava seguir-los i que no els hi faltes de res...anyorança i realitat que feia que encara que no estigués al 100% i que no podia caminar massa bé, vaig intentar estar amb ells...crec k ha estat dur però el recorregut ha valgut la pena...ensenyar els racons perduts, senders recuperats, coves i avencs en mig de la muntanya...fan que un estigui feliç que la feina de molts mesos hagi valgut la pena!
La veritat que li tenia molta por a la primera part ja k sabia que era molt dura, no pel desnivell sinó pel terreny, i crec k així va ser...uns primers Km's ràpids fins arribar a la Masia de Castellò i una segona part de cursa fins Hospitalet lenta...llàstima k fos de nit i la gent no pogués gaudir del terreny que tenim, apart aquí se li ha de sumar la boira que pujava de mar i la humitat de més del 80%...un calvari en alguns casos!
Fins arribar a Hospitalet una baixada ràpida i pujada a la muntanya del Torm...amb la seva platja nudista...per cert el company Jordi ho va poder comprobar in situ!!!
Bossa de vida i carregar piles per una tornada a Vandellòs que per a molts va ser un maldecap contínu...pujades i baixades continues i sort del temps que va canviar per a bé, sense humitat ni calor el temps era perfecte!!
Sort que dies abans havia contractat el núvol perquè ens vingues a visitar....o sino no vull pensar el que hagués pogut passar!
Pas per Masriudoms.. Després de conèixer la Portella, el Coll de les Portes i Mola de Nadell...i encara 25 km per endavant amb sinuoses pujades al Coll de la Pressó, Coll de Sta Marina i Milà de Gènesies...
No podem oblidar el pas per un camp de Golf...La Figuerola que més d'un hagués firmat "un sota el par del camp"
Crec que viure des de fora aquesta Ultra m'ha fet veure coses que abans no sabia ni que existien....moltes hores i has d'estar per tot i més, i això sense un grup de treball competent i uns voluntaris que fan excepcionals a les persones que estan al davant això no hagués estat possible!!
Crec k ja s'ha dit tot sobre els guanyadors i ells ho saben i així els hi fet saber, però crec k els més importants de Vandekames sou tots, des del més petit al més gran, hem tingut gent de 70 anys corrent la blava...nens petits de 2 i 3 anys fent les curses infantils...crec k és això l'espèrit de Vandekames i és així com s'ha de valorar....és una cursa per a tothom, nens, mares, pares, avis i àvies..tots són importants per nosaltres!

Jo per lo menys ho vec així...i us diré més, jo estava esperant els corredors a l'arc d'arribada, mentre la meva dona Mar feia el circuit Blau i el Joel feia la cursa infantil ..imagineus, això per a mi és un plaer haver - ho viscut!!
Es va improvisar unes curses infantils a dins el pavellò...a causa de les condicions meteorològiques, una arribada al pavellò...els pobres cuiners cuinant en un espai reduït sota la pluja...uffff, tot i això, es va poder fer tot i això Gràcies a les ganes i esforç de molta gent...crec k és de lloar el sacrifici de molta gent i es per a ells que va aquestes paraules!!!

M'agradaria agraïr el treball de la brigada munucipal del poble, s'han fotut una currada immillorable obrint més de 16 km de senders...els més de 150 voluntaris que han demostrat un cop més que son l'esència d'aquest esport i sense ells no som res ni podríem explicar res..

Les Fisios Vanessa, Taís i Núria (PH QUIROGEL) grans professionals, recuperar als corredors cosa no gaire fàcil...Alejandro Rendiment-race facilitant l'isotònic per totes les curses...fantàstic, els sanitaris que han estat al llarg de tot el recorregut, ajudant i fent les tasques que calguin, mimant i cuidant els corredors en molts casos...els serveis d'emergència (Protecció Civil i Policia Local), els cuiners, al capdavant el Ferran, el nostre xef... ufff que sense ells no podriem tastar la fideua de Vandekames, als companys del Centre Excursionista Serres del Mestral, que han estat al peu del canó quant ha calgut....i com no, al capità d'aquest vaixell, el Conrad Solé, que sense ell això s'hagués esfonsat.....són ells els autèntics Finishers!!!

Per finalitzar també voldria agrair el suport que han demostrat amb aquesta cursa els companys de Reset Cardio...els hem tingut en cursa i han demostrat una gran professionalitat....Guillermo un cop més moltes gràcies!
Si que és cert què hem de millorar en certs aspectes això està clar, però crec k hem intentat que tot surtis bé i que la gent s'ho passes bé...crec que en part s'ha aconseguit i no dubteu que des de l'organització intentarem que pels propers anys la Vandekames sigui un referent dins les curses de muntanya!!!

Com sempre us dic, gaudiu del moment...Karpe diem amics i gràcies per confiar amb nosaltres!!!
No hay comentarios:

Publicar un comentario