22 de agosto de 2018

VANDEKAMES 2018

Crònica: " Vandekames Dos Mil Divuit - l'infern de la costa"
Fa uns dies és va celebrar la prova de muntanya de les Terres De Mestral....una cursa que arribava a la seva 8a edició i que com a novetat més important era la seva 1a edició de la Vandevertikal...vaja una crono d'un 1,8 km i 340 mts +, amb sortida des del pavelló i arribada al punt més alt de les muntanyes de Vandellòs, els Dedalts!
Aquesta prova va celebrar-se el divendres dia 3 d'agost, amb una temperatura no gaire alta, cosa que van agraïr tots els participants. Va comptar amb una participació molt important de corredors del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, a més tractant-se de la seva 1a edició, va ser rebuda amb moltes ganes!!
Finalment, van participar 50 corredors, que van poder gaudir d'una crono espectacular, amb un sopar de germanor que va fer les delícies dels presents!!
El dia 4 d'agost, hi havia el plat fort, les curses tradicionals de la Vandekames...un recorregut llarg d'uns 28 km, recorregut vermell de 17 km, recorregut blau d'uns 11 km i el circuit groc de 8;5 km...vaja circuits per tots els gustos, sense oblidar-nos de les curses infantils...que sempre aporten el seu ambient familiar!!
Tot començava a preparar-se des de ben d'hora, i sense temps de pair lo de la nit anterior, ja estàvem posats en els preparatius de la festa que havia d'arribar ....
Això sí, la calor ja començava a estar present, i déu ni dor com apretava...temperatures superiors a 35 graus...ja feia pensar que les condicions serien extremes per la pràctica de l'esport...
A les 17 hores, 1/2 hora abans de començar la prova, és decideix per part de l'organització endarrerir totes les proves 1/2 hora. En aquell moment, hi havia quasi 36 graus...crec que al final va ser un encert, i que tothom va poder gaudir una mica més de les curses.
Abans de començar, l'speaker de la prova, el gran Josep Barceló, va llegir unes paraules pel company que des del 23 de maig porta a l'hospital arran d'un accident de trànsit, Rafael Navarro Lopez...van ser uns minuts molt sentits i emotius, amb un caire sentimental molt gran...sense paraules!!!
Tot seguit, la batucada començava a rebre i donar música a les muntanyes de Vandellòs...la plaça plena de gent amb ganes d'acomiadar als seus familiars, i tot, sota una calor que no donava treva....😨😨😨ufff, temperatures al voltant dels 34 graus...i la gent amb ganes de córrer!!!
Aquest cop, un servidor li tocava la tasca de fer d'escombra del recorregut negre...😣😣 sort de la gran cía que portava, la Sandra Veà Vila, una tot terreny de les muntanyes i una de les millors professores de pilates de la província!!
I començava aquí la meva petita aventura, tot i què, al principi se feia difícil estar fora de l'ambient dels corredors i sobretot no estar a l'arribada per poder saludar als companys i amics quant travessaven la línia d'arribada...!!!
Que poder dir d'una cursa quant fas d'escombra...la veritat, poca cosa, i és aquí, quant se li ha de donar la importància que té a tota la gent que fan aquesta tasca tan desagraïda!!!
El meu pas per la Vandekames 2018,🤔🤔🤔ufff, no sé pas, com desciure-ho, potser residual,...des de feia 7 anys havia intentat aportar tota la meva experiència a la Vandekames Dos Mil Divuit i també intentar fer uns recorreguts que agradessin a la gent...aquest any sense poder-ho fer...me veia més com un voluntari que no pas dins l'organització... UT Llastres aquest any havia pesat molt i això s'havia notat!!
Potser és hora de donar un pas al costat, deixar la meva nineta dels ulls blaus i fer altres coses, han estat 8 anys de treball, dedicació i moltes hores corrent per les muntanyes de Vandellòs...en part estic content, perquè sé que aquest any Vandekames ha estat un èxit i ho continuarà sent....
Sol puc donar les GRÀCIES...voluntaris, corredors, organització, patrocinadors, tots els que any rera any han aportat el seu granet de sorra perquè Vandekames hagi posat el seu nom a les curses més importants del calendari català ...8 anys que recordaré sempre!
La Vandekames - per a un servidor sempre serà única...molts recordem els inicis, discussions, maldecaps, perquè l'estiu, perquè aquest nom, perquè aquest recorregut....😘😘😘 però al final sempre tiràvem endavant....una cursa que volia ser una imatge familiar, i finalment, ho vam aconseguir... sempre has estat la meva companya de viatge demostrant a tothom que fer-ho la 1a setmena d'agost va ser un encert...i amb un propòsit, inculcar l'espèrit dels guerrers que van lluitar en aquestes muntanyes!!!!
Karpe diem Vandekames ..... 😚😚😚😚
La imagen puede contener: 3 personas, personas sonriendo, exteriorLa imagen puede contener: 3 personas, incluido Dan Majo, personas sonriendoLa imagen puede contener: 3 personas, incluidos Ramón Ferrer y Jordi Romero, personas sonriendo, barbaLa imagen puede contener: 10 personas, incluidos Alex Sancho Podpriadoff, Marc Fernandez y TiTi Àvila Jardí, personas sonriendo, personas sentadas, personas de pie y exteriorLa imagen puede contener: 2 personas, incluido Jose Hernandez Pardo, personas sonriendo, personas de pie, pantalones, exterior y naturalezaLa imagen puede contener: Sandra Veà Vila, sonriendo, de pie y exterior

No hay comentarios:

Publicar un comentario