24 de julio de 2018

CURSA DELS ROURES (MONTBLANC)

05/11/2017

Crònica de Roures: "El camí dels senglars"
Última aventura de les que valen la pena guardar-les en un llibre....La veritat que no sé pas per on començar, i no serà perquè no hagin passat coses en aquesta última cursa....companyeris-me, lluita, sacrifici, amor, treball!!!
El dissabte dia 4, posàvem rumb a Montblanc, un lloc que me porta molts bons records...un lloc de senglars i de molt bona gent...es presentava un dia difícil, tot i què, arribàvem amb un matí tranquil i molt bona temperatura!!
Tenia moltes ganes aquesta Ultra..tot i no estar massa fi, volia començar i tornar a retrovar-me amb vells amics, de tornar a patir i saber que era dir: " perquè estic aqui...", ben aviat, començava a entrar el pessigolleig de les primeres curses!!!! Me col•locava el mono de treball i auuu... un munt de cares conegudes, grans corredors, tots ells uns guerrers que venien amb ganes de graduar-se amb noves disciplines...el com sobreviure a l'aigua...😂😂😂, Extrem Roures 90 km i 5400+..., "Extrema"...mare meva, de poc no ho expliquem!!!
La cursa comença a 100 p/h..., i jo com sempre, surto al meu ritme, se que no estic al 100%, i penso que és millor reservar forces...així doncs, m'enganxo als companys Anton Boque Riart i Jose Hernandez Pardo , se que portaran un bon ritme i també me servirà per trobar un ritme més còmode.
Fem els primers km's a bon ritme...me poso davant a les pujades per dur un ritme més suau i còmode, i així no passar-me...d'aquesta manera també descanso més i no me porten amb la llengua fora...!!!
Km a km, desnivell que s'enfil•la ràpidament i unes tàrteres de pedra que fan posar a tothom al seu lloc!
Una ruta espectacular, vaja de les que posen "caxondo"😂😂, però sé que no estic fi i que he de saber reservar totes les forces que pugui...allò serà molt llarg!!
Arribem al km 27, i després de passar un avituallament agafem al Josep Miquel Turmo Lopez , un jabali de la Noguera, un tiarrón de 2 metres...el Josep ja no ens deixarà en tota la cursa!!
A poc de coronar una tartera, es despenja del grup el Jose...no pot aguantar el ritme de pujada i decideix molt intel•ligentment d'anar a un ritme més suau...chapeau!!! És un pura sang, no sap rendir-se fàcilment, va saber patir el que no està escrit...felicitats guerrer!!!
Ara començava una nova història...😂😂😂, i amb un temps que anava canviant a mesura que passaven les hores...encara li recordem al senglar Anton "escolta que no havia de ploures?"...mare meva, si ho arribem a saber no li diem...l'Anton ens deia, han dit que plourà de 12 a 16....i després pararà, encara riem ara!!!
Abans d'arribar a Capafons, comença a ploure de valent, fins i tot pedra...uffff, això ja ha començat, molls de dalt a baix, arribem a Capafons i vec a l'incombustible Ramón Ferrer ...quin crak, amb la càmera i un paraigües, fent-nos unes quantes fotos i immortalitzant aquells moments que molts no oblidarem...graciasss Ramón!
Capafons punt intermig de la prova, km 45, i 3100+...quasi res, i encara ens quedava 3 "pepinos"...jjjj, mengem un plat de pasta, reposem, i "alguns de canvien de roba"...ehhh, no com d'altres, que sortiriem amb la mateixa roba😂😂😂 Jose!!!
Sortim de Capafons veient arribar el Jose, i la primera dona, la Marta Batalla Trilla ...una incombustible de les curses de llarga distància, al final seria la guanyadora...moltes felicitats guerrera!!
Sol sortir de Capafons...comença a ploure de valent...jjjj, li torno a dir Anton a les 16 hores acabarà?.. me diu si si...😂😂😂, cada cop plovia més, i allò ja començava a fer mal, ens torna a caure més pedra...jjjj, comença una tempesta de pluja que ja no la deixaríem fins arribar Montblanc!!!
Mentre anava pujant, moltes coses me passaven pel cap, qui collons m'ha dit de còrrer en un dia com avui, perquè no té retires...però allò s'havia d'acabar si i si, ja no era una cursa més, era una superació personal, des de feia temps no havia estat corrent en unes condicions tan extremes, fred, pluja, pedra, i molta foscor...cada pas que donàvem era una victòria!!!
Una història de 3 guerrers, cares de satisfacció, però també d'esforç, un patiment que km a km, anava marxant...arribant a l'avituallament 6 del recorregut ens diuen que s'ha retallat 15 km...la cara de tots tres és "collons", però entenem la decisió, ja no es qüestió de fer-la, sinó mirar per la seguretat...crec que va ser un encert, un "10", per l'organització...moltes gràcies
Per fer el que molts altres no fan...tot i què, és una p...la gent ho va entendre!!!
Després d'escoltar que faríem 15 km menys, penso, ondia "quin descans" ...😂😂😂, la veritat és qu volia fer-la tota, però també pensava amb les meves kames...!!!
Sortíem de l'avituallament a tot gas...jjjj, bueno, a 1/2 gas, l pluja era molt més intensa i els llamps eren cada cop més aprop...jjjj, fins i tot, l'Anton baixa el cap, i jo de broma, li deia: "escolta que si cau ens agafarà igual😂😂😂", tot i les bromes, cada cop estàvem més xops...mare meva, com estava plovent!!!
Arribem a Farena...ja sol queda 15 km...3 pujades i arribada a Montblanc...ja no quedava res, 😂😂😂 que collons, ja sol quedava aguantar la pluja durant 3 hores...quasi res!
Més pedra i més barrancs per passar, senderons plens d'aigua, formant petits torrents i zones impracticables de roca lliscant, jjjj com vam xal•lar!!!
Km 67 de cursa Rojals...ohhhh, ens donen la noticia que ha quedat neutrlitzada la cursa i que s'acaba allí...comorrrr, nooo, 😢😢, li comento a la voluntària que si podem continuar, que sius plau, ens deixi acabar, falten 9 km!!!
Truca a l'organització i ens diuen que serem el últims...guauuuu, acabarem una travessa que no oblidarem fàcilment!!!
Sortim de Rojals a 100 p/h...havíem d'arribar fos com fos...de cop i volta, l'Anton diu, tenim un problema, que passa ara??? Se veu que se li ha espatllat el frontal i no li funciona....😂😂😂quin desastre, sol faltava això, pluja, fred i sense frontal!!
Ja era fosc i li comento a l'Anton que es col•loqui al mig dels 3 i així podrem continuar...així ho fa!!
Imagineu, un temporal de aupa i sense frontal...jjjj, passos tècnics, baixades perilloses...allò semblava una pista de patinatge.. al final, que collons, el que menys i veia, ho va passar com si fos un ballari claquè..., en canvi, tan el Josep com un servidor, vam fer "aterriza como puedas", caiguda i caiguda...semblava que haguéssim vingut de la guerra...😂😂
Al final...arribàvem a Montblanc amb una cara de felicitat i amb una cara que ho deia tot..12 hores 50 minuts, d'aigua, fang, pedra i tempesta...però amb alegria indescriptible, ja podíem dir: "Som Finishers"!
Ufff, se'n va difícil poder descriure lo molt que m'ha costat acabar aquesta travessa, però menció especial al Sr Anton, gràcies per aguantar-me durant els 75 km i més de 4500+...compartir aquests km's amb tu i el Josep ha estat una experiència increïble..!!
També felicitar als més de 300 corredors que es van donar cita el dissabte, els que van fer l'Extrem com la Marató...sou uns guerrers, i sol vosaltres sabeu lo que heu passat...ho recordareu durant molt de temps!!
I de matrícula d'honor, als voluntaris, quina passada, van aguantar el que no està escrit, ajudant i col•laborant en tot moment!!
Roures, última prova del Circuit Camp de Tarragona...Alliberadrenalina heu aconseguit fer una cursa Top!!!
Felicitar a tots/es els finishers del Circuit Camp de Tarragona...sou uns guerrers, acabant un dels circuits més durs del territori!!!
Ara toca felicitar als meus estimats mestraleros, cada any que passa més orgullós d'ells, tot i què alguns no acabessin, per mi són tots finishers:
Fent Ultra, Israel Mercadé Oró , Eloi Ortiz Braulio
Fent la marató, Jaume AlcarrazOriol Chies SirisiAlvaro Jumilla GonzalezEudald NavarroCarlos Batsi Aragon, grans corredors i millor persones!!!
I avui tocava, les distàncies del circuit...grans espectatives hi havia, i ole ole, copant les 2 primeres posicions, Pau Martí Navarro i David O'Callaghan ..acabant la temporada al 200%...Pau aconseguint el 1r lloc del Circuit...i David entrant al pòdium i ser finsher del Circuit...qui pot demanar més!!
Mèrit al treball i constància als amics, Jose Medina , Conrad Solé Altès i Subi també sent finishers d'aquest gran circuit, també al nostre jabali, el Xavi Espelta Barceló, fent la clàssica, a veure si torna a còrrer, i per últim, a la nova adquisició del club, l' Ángel Cruz Morillo , un guerrer incansable!!
I no vull oblidar-me de les dones, les meves preferides, Nuna Florence , bestial...no tinc paraules, simplement única!! I la Yolanda Torrebadella una damiselle que no para i segur que l'any vinent tornarà amb més força!!
Crec que no puc sinó agraïr tot el viscut en aquest any...històries i relats que poden explicar gràcies a totes aquelles
Experiències que anem vivint any rera any...seguint buscant reptes!!!
També agraïr a la meva dona, la Mar Salvado per deixar-me explicar tot el viscut..i com no, al petit de casa, el Joel...mil gràcies!!
Ara si que sí... Sol us recomano una proposta per l'any 2018...ja sabeu que estem preparant una cursa de 3 dies, no dubteu que serà la rehostia...seguint el patró de la Portella i Vandekames, UT Llastres serà bestial!!!
I com no, seguiu gaudint del present sense oblidar el passat!!
Salut i mes

No hay comentarios:

Publicar un comentario