24 de julio de 2018

VANDEKAMES 2017

5/08/2017

VANDEKAMES
Crònica de Vandekames Dos Mil Disset : l'última qui sap...el temps ho dirà!!!
Es fa difícil d'escriure una cursa en la què l'estimació per ella es tan gran...ja són 7 anys de recorreguts, clubs, persones, família, amistats, etc...i no ha estat un camí fàcil!
Les curses et donen molt, però també et treuen...i el desgast que suposa és molt gran...ufffff!
Any 2017, hora 17:30, inici de la Vandekames clàssica, 200 corredors, iniciaven una cursa dura, tècnica, i amb molta calor, 27 graus, 25 km i 1600 positius...tots els guerrers a l'arc sortida, batucada, música, i una representació de les atxes de Vandellòs...qui pot demanar més, cultura, esport i ambient...espectacular!!!!
La segona sortida es donava el tret de sortida a les 17:45 de la tarda, i amb una núvols que feien acte de presència, perfecte...ufffff, després pensant fredament, i la fideuà ...mare meva!!! Però sol veure els més de 350 corredors, goig, ulls plorosos i amb un ambient de luxe!!! Tenien per endavant, 16 km i 1000 positius...terreny dur, pedregós i amb algun senderó nou...qui pot demanar més!!!
Per últim, les caminades, blava i groga, amb una selfie inclosa....😂😂😂, no es podia demanar més!!!
Batucada, cohets i papers...quina passada...ambient de les grans Vandekames i més veient la cara de la gent super concentrada...entre aquestes cares, el salvatge Joel i la Mar Salvado, quines ganes de sortir a còrrer!!!
Ara tocava traslladar tot el de la plaça al camp de futbol...quina feinada mare...un treball que no es veu, però dur a collons!!!
Dies plagats de bona armonia, hores i hores de preparatius...cert que de vegades sorgeixen imprevistos i maldecaps, com diem, creixen els "enanitos"...però s'ha de tenir fe ...i així va ser!!!
Ja teníem totes les curses en marxa, ara s'havia de creuar els dits, que no fes calor no molta humitat, que ningú prengués mal i que tots els corredors arribessin a meta!!
A l'hora i mitja comença arribar els primers corredors, groga, blava i fins i tot, algun de la vermella...vinga que no pari la festa, avituallaments comunicant els 1rs abandonaments....la calor i humitat ja feien acte de presència...uffff!!!!
Ara tocava preparar al futur del Trail...els més petits de casa, més de 50 nens/es...quin planter més ben parit...feia goig i tot ...sortida dels més petitons amb una velocitat vertiginosa...fiuuuuu!!!!
Després els més grans....déu ni dor avançant als corredors que anàven arribant al camp de futbol...el futur està assegurat!!!
Tots ens quedem amb els petits detalls de la cursa, circuits, avituallaments, voluntaris, serveis, regal, ambient....etc, però hi ha d'altres coses...I creieu-m'he, que són molt més importants, seguretat, neteja, reunions, hores i hores, que es dediquen per tenir-ho tot controlat i que tot surti bé..i això suposa un desgast molt gran, apart aquest any ha estat duríssim, La Portella, Ultra i marató Vandekames, i per acabar la Clàssica Vandekames!!!
Quin any...uffff, si no fos perquè això m'agrada amb bogeria, i ho gaudeixo com si fos un nen petit!! Tot i això, ja us dic ara, que psicològicament, un servidor està "out"...
És una de les curses de l'estiu, gent que canvia la tumbona de la platja per les sabatilles de muntanya....i això és d'agraïr.
Ja us ho vaig dir i me faré pesat en recordar-ho, Vandekames és diferent, per moltes raons.. són aquestes premises que ens fan sentir orgullosos de poder continuar any rera any... mai us deixarà indiferents, els números ens fan pensar que s'està treballant molt bé i això ens fa omplir de felicitat!!
Calor, duresa, humitat, ambient, família...crec que si no fos per aquests ingredients no seria Vandekames!!! coses que me pasen pel cap... seria difícil quedar-se en alguna cosa, però si m'hagués de quedar amb alguna, si hem permeteu, ho faré lloant l'entrega del 200% dels voluntaris...més de 150 voluntaris....que grans, xapó!! !
Molts agraïments...personals i grupals, als clubs que cada any venen a gaudir d'aquestes muntanyes...clubs de casa i també de fora, moltíssimes persones vingudes de Territori Català, com també, fora d'ell...gràcies, Gracias, eskerrik asko!
Un grup de 10...sense ells, Vandekames no seria possible, són ells, els autèntics guerrers, voluntaris que valen un imperi, dies i dies treballant i perdent hores del seu temps lliure per col•laborar amb fer bosses, cintes, neteja, avituallaments, sopar, etc...., MIL GRÀCIES!!!
I a tots vosaltres, mestraleros, corredors/es, companys/es, amics/gues, família....sou l'eix d'aquesta gran màquinaria, una peça que mou la roda...donant un ambient especial i un color especial a la cursa....MIL GRÀCIES!!!
Als fotògrafs, Jordi Santacana , Blanca de la Sotilla i Miquel Sánchez ...sou uns crak's, mostrareu en imatges la vida que dóna Vandekames, MIL GRÀCIES!!!
A la nostra Fisio Núria Mes Q Quiro ...una campiona, mare meva....quines mans que té, una de les millors del territori...MIL GRÀCIES!!!
Gracies també a les Institucions públiques i privades per confiar amb nosaltres...i tan debò, ho facin durant molt de temps!!
Vandekames 2017, i ara...parlar i comentar tot el viscut, intentar corregir tots els errors i que no s'intentin repetir! Disculpeu totes les molèsties ocasionades...
Viure i gaudir el present....karpe diem!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario